Kiezen voor Dynamics 365 - u leest het van een gebruiker

Sinds 1998 in het vak...Operations Consultant/Projectleider & Management Trainer met ervaring in de maakindustrie & technische groothandel én kennis van Microsoft Dynamics in het bijzonder.

 

Waarom kiezen voor de ERP oplossing van Microsoft, Dynamics 365 Business Central?

 

Nu leest u het eens van een gebruiker…

Waarom zou u kiezen voor de ERP oplossing van Microsoft, Dynamics NAV? In deze nieuwsbrief leest u wat onze ervaringen zijn. Wij hebben bij AAApropulsion BV onlangs de implementatie afgerond, samen met Axians uit Zaltbommel.

Volledig in de Cloud

onedriveDynamics 365 omdat u natuurlijk volledig in de Cloud wilt werken. Ook alle bedrijfsdata van iedere medewerker is dankzij OneDrive in de Cloud opgeslagen. Geen eigen serverpark, geen eigen beheer. En werken waar en wanneer u maar milt. Alles eenvoudig en betaalbaar.

Volledig geïntegreerd met office 365

office 365U werkte tenslotte al met Office 365 van Microsoft. U kunt nu eenvoudig en effectief met al uw relaties communiceren. Even een e-mail versturen juist ook direct vanuit Dynamics 365. En alle correspondentie blijft ook vanuit Dynamics 365 voor iedereen bereikbaar. klantwaarde vraagt immers om effectieve communicatie.

Gemak van de look en feel van Office

Aangezien uw gebruikers al helemaal vertrouwd zijn met office zullen ze al snel hun weg vinden in Dynamics. Het heeft helemaal dezelfde look and feel. Het oogt alsof je in Excel zit. Eerst een tabel en dan vervolgens doorklikken op de regel in de tabel voor verdieping. Even de rechter muisknop gebruiken en je krijgt weer dezelfde opties die ook bij Office te zien zijn. Kortom gemak dient de mens.

Alles is standaard

2019 03 05 1658365 kan volledig in de standaard gebruikt worden. Maatwerk beperkt u immers in uw vrijheid. Nog even los van de kosten die extra maatwerk vraagt. Doordat Dynamics 365 wereldwijd gebruikt wordt zijn er zeer veel leveranciers die apps ontwikkeld hebben. Met deze apps vult u eventuele extra wensen in. Maar hierdoor blijft Dynamics dus allemaal wel standaard. Ook kunt u zeer eenvoudig zelf apps (laten) ontwikkelen, Microsoft wil immers dat bedrijven de volledige vrijheid hebben dit te doen.

Gebruikers profielen

Dynamics werkt met zogenaamde gebruikersprofielen. Zo heeft iedereen zijn eigen profiel met bijbehorende rechten. Maar iedere gebruiker kan ook heel gemakkelijk zijn profiel nog verder aanpassen aan zijn eigen voorkeur. Overzichten die vaak gebruikt wordt, vaste werkzaamheden die periodiek afgewerkt dienen te worden. Allemaal heel eenvoudig.

Uw werkwijze

Dynamics is zo flexibel dat het zeker ook uw werkwijze (klantprocessen) zal ondersteunen. En wilt u in de loop der tijd toch wijzigingen in uw organisatie aanbrengen, een bedrijf is immers dynamisch zal dat in Dynamics 365 geen enkel probleem zijn. Zo kan 365 heel eenvoudig meegroeien met de ontwikkelingen binnen uw bedrijf.

Korte implementatie tijd

bouwenWat voor type bedrijf u ook heeft, in welke branche u opereert, het kan in de standaard. En omdat uw medewerkers al meteen vanaf het begin vertrouwd zijn met de ergonomie van Dynamics zult u in zeer korte tijd operationeel zijn. Het inrichten van Dynamics 365 is als het bouwen met lego en zeg nu zelf dat vonden we als kind toch ook heel eenvoudig. Als de tekening goed is (klantprocessen) zijn de bouwstenen zo gelegd. In de regel binnen in één boekjaar 100% operationeel.

Lage implementatiekosten (externe ondersteuning)

D365Ondersteuning is wel zo handig. Sparen over de inrichting en het vervolgens eenmalig parametriseren (echt meer houdt het niet!) van Dynamics kunt u effectiever met externen doen. Ook kunt u hulp gebruiken met het overzetten van uw bestaande informatie, zoals uw klant en leverancier relaties en uw voorraden. Deze zogenaamde ‘kaarten’ vormen het hart van uw Dynamics. Tot slot nog het inrichten van de financiële administratie en u kunt van start. Dit alles in een doorlooptijd van slechts enkele weken. Dan gaat uw organisatie er direct mee werken en zal door gebruikerservaringen zeker nog extra wensen komen. Ook bij de eerste BTW aangifte is een ondersteuning vaak wenselijk (1dag). De eerste keer is tenslotte spannend. Gedurende de eerste ervaringen ontstaat ook extra wensen omtrent rapportages. Een ERP systeem gaat u immers veel bedrijfsinformatie opleveren.

Rapportage met Power BI

downloadOok over rapportages heeft Microsoft al voor u nagedacht. Met Power BI worden de mooiste rapportages opgesteld, zelfs met de mogelijkheid om externe beschikbare cijfers te gebruiken. Bijvoorbeeld branche informatie. En eenmaal een rapportage ingericht wordt de data steeds automatisch geüpdatet. En u hoeft voor deze tool geen Excel expert te zijn, één dagje cursus en u kunt er zelf mee aan de slag.

Wat levert het op…

In het begin is het best even wennen, een ERP systeem. Welke informatie gaat uw beslissingen voortaan ondersteunen? Het is immers allemaal real time beschikbaar. U kunt letterlijk op ieder moment een resultatenrekening en een balans uitdraaien. Hoe uw dashboard er straks uit komt te zien, dat is ook een kwestie van ervaring op gaan doen. Met Power BI kunt u immers iedere keer weer heel gemakkelijk uw dashboard (her)inrichten. Ook lees je vaak dat ERP een besparing gaat opleveren.
Wat in ieder geval zeker is, is dat de productiviteit en de effectiviteit van uw medewerkers sterk zal verbeteren. Zij kunnen door het inzicht in hun werkzaamheden beter hun eigen verantwoordelijkheid bepalen. U kunt zo heel eenvoudig doorgroeien zonder dat u in overhead hoeft uit te breiden.

U bent vast nieuwsgierig geworden naar uw specifieke situatie. Bel mij op mijn mobiel; 06 1412 9765


E-mailadres

belt u mij...

stuur een e-mail

Mail naar

Acistprocessionals

Acistprocessionals

Wim Boersma

Vlijmen

w.boersma@processional.nl

06 - 1412 9764

KvK: 17177980

Publish modules to the "offcanvas" position.